sâmbătă, 3 septembrie 2011

cam cum stau lucrurile cu inselatul (punct de vedere personal)

    Pentru a construi o relatie solida este nevoie de timp, de foarte multa rabdare, de o comunicare cat se poate de deschisa si de sincera, precum si de dorinta ambilor parteneri de a face compromisuri pentru ca relatia sa fie una bazata pe intelegere, armonie, iubire, fericire etc. Insa, pentru a o strica este nevoie de cateva minute. Putini sunt dispusi sa faca sa dureze o relatie, mai ales acum, cand sentimentele par a fi ascunse foarte bine intr-un sertaras a carui cheie este aruncata. De ce? Pentru ca aceia care pot oferi si primi sentimente pozitive (dragoste, fericire, armonie, placere ...) fie se ghideaza dupa viata anumitor "vedete", fie se ghideaza dupa suferintele celor din jur si merg pe ideea ca daca aceia sufera, e clar ca nu are sens sa investeasca sentimente intr-o relatie, ci trebuie doar sa caute avantajele, vanzandu-si astfel trupurile pentru placeri materiale.
    Cine e vinovat? Cel care insala sau cel care este inselat?
   Ambii parteneri!!! E simplu sa plasezi vina de la unul la altul, probabil e cel mai simplu mod sa termini o relatie in felul acesta...Dar cati parteneri comunica sincer, isi exprima punctele de vedere, sunt dispusi sa accepte sa faca anumite compromisuri, tin cont de partener si de dorintele acestuia? De ce sa recurgem la inselat cand cea mai simpa metoda de a fi fericit alaturi de persoana iubita este sa comunici si sa faci in asa fel incat lucrurile sa fie "perfecte". Nu banii sau frumusetea fizica fac sa functioneze o relatie, ci felul de a fi, a gandi si a simti al celor ce isi doresc o relatie frumoasa.
    Nu trebuie sa ne fie teama sa iubim, trebuie pur si simplu sa iubim fara limite, sa luptam pentru realizarea tuturor planurilor, sa ne dorim sa fie bine.
    Ne ajuta cu ceva cateva minute de tandrete petrecute in compania altei persoane? Cu siguranta nu. De fapt dam dovada de slabiciune, slabiciune care duce la pierderea persoanei iubite si a tuturor lucrurilor frumoase din jurul nostru.
     De ce nu putem fi fericiti, linistiti, indragostiti? De ce nu putem simti mereu fluturi in stomac? E simplu si logic... PENTRU CA NU VREM!!! :( Dar apoi? Care e pretul platit? Singuratatea si tristetea...
    

Niciun comentariu: