duminică, 29 noiembrie 2009

Dacă vrei, poţi…


           Fiecare dintre noi este nemulţumit de ceva, însă, la fel de bine, fiecare dintre noi nu face nimic în legătură cu această nemulţumire, ceea ce este un lucru foarte grav. Când avem o problemă, în loc să recurgem la diverse acţiuni ca să-i găsim soluţii şi să ducem la combaterea acesteia, noi o privim cu neputinţă şi aşteptăm ca alţii, cărora nu le pasă de noi şi ale noastre, să o rezolve. Pasivitatea societăţii în care trăim ne-a transformat în oameni din ce în ce mai indolenţi, mai insensibili, în nişte oameni care stau şi privesc degradarea ca şi cum ar aştepta o minune, şi nu o decepţie.

          Dacă măcar 10% din populaţie ar lua atitudine şi ar veni cu soluţii vizând toate situaţiile cu care ne confruntăm, ar dispărea multe dintre problemele ce ne urmăresc la fiecare pas. Există atâtea metode şi mijloace prin care ne putem afirma, există atâtea oportunităţi prin care ne putem face auziţi, încât numai ambiţia şi voinţa sunt singurele atuuri care ne trebuiesc pentru a ne spune punctele de vedere.

         Primul şi cel mai important lucru pe care l-aş face, dacă m-aş putea metamorfoza în Pământ pentru o zi, ar fi să mă cutremur de-a lungul şi de-a latul întregii suprafeţe terestre. Nu ar fi un cutremur obişnuit, ci unul fără victime, un cutremur menit să-i sperie pe oameni, şi nu să le facă rău, un cutremur care să-i determine să acţioneze pozitiv în lungul drum al dezvoltării omenirii. Această mişcare tectonică are menirea de a-i face să înţeleagă că Pământul este cel care le oferă un adăpost, le oferă posibilitatea de a trăi într-un mediu curat, lângă oameni iubitori şi harnici.
        Desigur că dacă m-aş cutremura fără a produce efecte negative, mulţi nu ar înţelege pricina acestei mişcări terestre, aşa că mi-aş continua acţiunile, însă de data aceasta ar fi nişte transformări impozante, dar care ar dura doar pe jumătate din timpul alocat metamorfozării mele. Aş impresiona în primul rând prin frumuseţea şi coloritul naturii, prin aerul curat şi plăcut înmiresmat al plantelor impunătoare prin varietatea şi acurateţea lor.
   Alte lucruri pe care le-aş schimba pentru o jumătate de zi ar fi să aduc pacea între semeni, să-i determin să comunice mai mult, să fie sinceri, corecţi, să se iubească, să se respecte, să muncească în folosul tuturor, să fie mai buni, să iubească adevărul, frumosul, natura, pacea, aerul proaspăt, susurul apelor, ciripitul micilor vieţuitoare cu penaj simplu sau multicolor, să lupte pentru a menţine atmosfera curată, să înceapă să renunţe la autoturismele proprii sau la mijloacele de transport în comun şi să fie adepţii mersului pe jos sau fanii bicicletelor. 
         Imaginile de mai jos sunt doar câteva dintre schimbările pe care le-aş oferi unei lumi sărace din aproape toate punctele de vedere, o lume care are mare nevoie de o schimbare acum, până nu este prea târziu din cauza efectelor negative ale încălzirii globale, a poluării tot mai rapide şi crescute şi a relelor produse de oameni în mod intenţionat sau chiar voluntar.

           Fericirea, socializarea, prietenia, comunicarea, spiritul de echipă, calmul, veselia au înlocuit pentru câteva ore agitaţia, dezgustul, ura, opulenţa ... De ce doar pentru câteva ore?! Pentru ca oamenii să afle că dacă vor ceva cu adevărat, pot realiza acele lucruri, pentru ca ei să-şi dorească să se autoeduce, să fie mai calculaţi, să renunţe la poluarea atmosferei prin diferite metode, să fie mai preocupaţi de natură, de propria sănătate, să fie dedicaţi trup şi suflet armoniei, iar armonia, de cele mai multe ori, vine din cele mai mărunte lucruri. Din moment ce lumea va înţelege că totul depinde de ea, sper să-şi dorească cu adevărat să trăiască în armonie, pentru ca data viitoare, când voi avea şansa să devin din nou Pământul pentru o zi să le pot oferi o natură mult mai caldă şi mai primitoare în locul cutremurului.






  

Niciun comentariu: